19 Wrzesień 2024
Nasze kierunki w roku szkolnym 2021/22

Powiększ zdjęcie


Nawigacja
Strona główna

O zespole szkół

Patron szkoły
Deklaracja dostępności

ZSUiS - opisy zawodów

REKRUTACJA

Programy szkolne

Szkolne informacje

KURSY CKZ

Plan rozwoju ZSUiS

Z życia szkoły

OFERTA PRAKTYK

Informacje dla rodziców

PLAN LEKCJI

Wykaz podręczników na rok szkolny 2021/2022

Egzamin maturalny i zawodowy 2021

ZDALNE NAUCZANIE

Sukcesy uczniów

Zastępstwa

RODO


Do pobrania

Biblioteka

Pedagog

Kontakt

Galeria zdjęć

Szukaj

Inne strony

Wiadomości archiwalne

Dla nauczycieli

Informacje dla absolwentów
Pogoda
SŁODKIE SUKCESY UCZNIÓW ZSUiS
SŁODKIE SUKCESY UCZNIÓW ZSUiS

       W ubiegłym tygodniu został rozstrzygnięty Konkurs Cukierniczy dla uczniów szkół cukierniczych województwa podkarpackiego. Wśród nagrodzonych młodych cukierników jest pięcioro reprezentantów Zespołu Szkół Usługowych i Spożywczych w Jaśle – uczniów szkoły branżowej I stopnia oraz technikum w zawodzie technik technologii żywności.

Konkurs został zorganizowany przez Zespół Szkół nr 3 w Rzeszowie, a wdzięczny temat „Tort dla mamy” pozwolił uczestnikom wykazać się pomysłowością oraz zaprezentować własne umiejętności zawodowe.

Prace konkursowe oceniane były pod względem kreatywności i wyobraźni twórczej, umiejętnego doboru składników, różnorodności stosowanych technik dekoratorskich, a także precyzji i estetyki wykonania. Zaprezentowane przez młodych cukierników z jasielskiego ZSUiS torty zyskały szczere uznanie w oczach konkursowych jurorów: mgr inż. Pawła Hanusa, pracownika Instytutu Technologii Żywności i Żywienia Uniwersytetu Rzeszowskiego oraz mistrzów cukiernictwa – Kazimierza Raka i Tomasza Podkula. Ciasta naszych reprezentantów urzekają oryginalną formą oraz starannością i precyzją wykonania, nie powstydziliby się ich nawet mistrzowie cukierniczego fachu.

Za swoje prace nagrodzeni zostali:

- za kreatywność i prace na wysokim poziomie:

Maria Passowicz z klasy 2Pa

Sebastian Nowak z klasy 1a

Norbert Zięba z klasy 2Ga

- za pomysłowość i estetykę wykonania:

Julia Dziedzic z klasy 1Tsk

- za zaangażowanie w wykonanie pracy:

Nina Krygowska z klasy 2PTsk

 

Konkursowe laury to radość i powód do dumy nie tylko dla nagrodzonej młodzieży, ale również dla ich opiekunów. Młodzi adepci sztuki cukierniczej zdobywają i doskonalą swoje zawodowe umiejętności podczas zajęć praktycznych w szkolnej pracowni cukierniczej oraz w „Torcikowo” pani Elżbiety Jareckiej.

Laureatom konkursu serdecznie gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów.

                                                                                                         ZSUiS

 


<<FOTOGALERIA>>

e-dziennik UONET+
BIP i ePUAP
progeCAD
progeCAD.pl banner
Losowa fotografia