06 Grudzień 2024
Nasze kierunki w roku szkolnym 2021/22

Powiększ zdjęcie


Nawigacja
Strona główna

O zespole szkół

Patron szkoły
Deklaracja dostępności

ZSUiS - opisy zawodów

REKRUTACJA

Programy szkolne

Szkolne informacje

KURSY CKZ

Plan rozwoju ZSUiS

Z życia szkoły

OFERTA PRAKTYK

Informacje dla rodziców

PLAN LEKCJI

Wykaz podręczników na rok szkolny 2021/2022

Egzamin maturalny i zawodowy 2021

ZDALNE NAUCZANIE

Sukcesy uczniów

Zastępstwa

RODO


Do pobrania

Biblioteka

Pedagog

Kontakt

Galeria zdjęć

Szukaj

Inne strony

Wiadomości archiwalne

Dla nauczycieli

Informacje dla absolwentów
Pogoda
AKADEMIA MŁODEGO CUKIERNIKA
AKADEMIA MŁODEGO CUKIERNIKA

     Od stycznia 2015 r. rusza nowy projekt realizowany przez ZSUiS w Jaśle we współpracy z Cukiernią Bassara z Dębicy. Jego celem jest zdobywanie i udoskonalanie umiejętności cukierniczych oraz zapoznanie się z nowoczesnymi technikami i technologiami stosowanymi w tej branży przemysłu spożywczego.

      Projekt powstał z myślą o młodzieży klas cukierniczych i technikum technologii żywności. Został on zaplanowany jako rodzaj wyjazdowych warsztatów, które odbywać się będą w zakładach cukierniczych Bassara w Dębicy. Firma ta już od 1989 r. znana jest na rynku jako producent najwyższej jakości tradycyjnych wyrobów cukierniczych, a jej właścicielka – Pani Barbara Bassara-Poprawa - jest nie tylko mistrzem cukierniczym, ale również długoletnim nauczycielem i egzaminatorem w zawodzie cukiernika.

     Raz w miesiącu grupa uczniów będzie uczestniczyć w szkoleniach prowadzonych przez technologów różnych firm cukierniczych, m.in. Komplet, Credin, Master Martinii, Bacerss, zaś nadzór nad przebiegiem całego przedsięwzięcia sprawować będą nauczyciele przedmiotów zawodowych z ZSUiS.

     Nawiązana przez ZSUiS współpraca z Cukiernią Bassara pozwoli uczniom nie tylko zapoznać się nowinkami i trendami w branży cukierniczej, rozwijać własną kreatywność i pomysłowość, ale również, poprzez zyskanie nowych doświadczeń i doskonalenie umiejętności, pozwolą im lepiej przygotować się do egzaminów zawodowych, a w przyszłości – do podjęcia pracy.

ZSUiS Jasło 

e-dziennik UONET+
BIP i ePUAP
progeCAD
progeCAD.pl banner
Losowa fotografia