09 Kwietnia 2025
Nasze kierunki w roku szkolnym 2021/22

Powiększ zdjęcie


Nawigacja
Strona główna

O zespole szkół

Patron szkoły
Deklaracja dostępności

ZSUiS - opisy zawodów

REKRUTACJA

Programy szkolne

Szkolne informacje

KURSY CKZ

Plan rozwoju ZSUiS

Z życia szkoły

OFERTA PRAKTYK

Informacje dla rodziców

PLAN LEKCJI

Wykaz podręczników na rok szkolny 2021/2022

Egzamin maturalny i zawodowy 2021

ZDALNE NAUCZANIE

Sukcesy uczniów

Zastępstwa

RODO


Do pobrania

Biblioteka

Pedagog

Kontakt

Galeria zdjęć

Szukaj

Inne strony

Wiadomości archiwalne

Dla nauczycieli

Informacje dla absolwentów
Pogoda
Uczniowie ZSUiS znowu najlepsi w Polsce !
Uczniowie ZSUiS znowu najlepsi w Polsce !

W dniach 26 - 27 kwietnia 2012 roku po raz kolejny odbył się w Poznaniu XIV Ogólnopolski Turniej Przetwórstwa Mięsa zorganizowany przez Wielkopolską Izbę Rzemieślniczą i Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego.
Jak co roku przybyli na niego najlepsi uczniowie z całej Polski, wśród nich nie zabrakło również uczniów z Jasła. Nasz region reprezentowali Sebastian Solarz i Damian Czekaj z Zespołu Szkół Usługowych i Spożywczych.
Pierwszego dnia Turnieju uczestnicy przystąpili do konkursowych zmagań, podczas których wykonywali następujące zadania:

  • część praktyczną z zakresu produkcji wędlin
  • część teoretyczną z zakresu technologii mięsa
  • układanie i dekorowanie wędlin na paterach

Nasi uczniowie wykazali się profesjonalnym przygotowaniem zawodowym, czego potwierdzeniem jest II miejsce, które zdobył Sebastian Solarz. Jest to ogromne osiągnięcie zarówno dla  uczniów jak i nauczycieli  ZSUiS, biorąc pod uwagę rangę konkursu, jak również bardzo wysoki poziom umiejętności jego uczestników.
Oprócz satysfakcji płynącej z tego, że jest się wśród najlepszych w całej Polsce, cieszą także cenne nagrody rzeczowe ufundowane przez sponsorów Turnieju. Istotne jest też to, że zwycięzcy będą zwolnieni z części pisemnej egzaminu potwierdzającego kwalifikacje zawodowe.
Ten sukces był możliwy dzięki zaangażowaniu w przygotowanie uczniów nauczycieli przedmiotów zawodowych Urszuli Ochały i Magdaleny Rogowskiej oraz instruktorów praktycznej nauki zawodu z Zakładu Mięsnego "TRIO" w Jaśle.
Po całodniowych zmaganiach, organizatorzy zadbali o chwile wytchnienia dla uczestników Turnieju. W tym roku zorganizowano wycieczkę do browaru "Lech", gdzie można było poznać tajniki warzenia piwa, a na zakończenie skosztować zimnego trunku "prosto z browaru" (oczywiście bezalkoholowego).

Gratulujemy uczniom ZSUiS, a gimnazjalistów, którzy chcieliby pójść w ślady kolegów, szkoła zaprasza już od września w swoje mury.

Więcej zdjęć z konkursu w galerii

e-dziennik UONET+
BIP i ePUAP
progeCAD
progeCAD.pl banner
Losowa fotografia